Basisschool Materdei-Genk

Grotestraat 25 - 3600 Genk - 089 / 36 35 33

Ook dit jaar vond de sint toch weer tijd om Mater Dei met een bezoekje te vereren. Dus stonden we woensdagmorgen allemaal vol spanning te wachten en ja hij kwam .... met een winkelkar vol pakjes! Kijk bij de foto's om te zien hoe leuk het in de klasjes of in de zaal was. 

Door een fout in het programma staat er op sommige facturen van de opvang  geen gestructureerde mededeling. Daarom vragen we bij betaling de naam van het kind te vermelden en de maand. Alvast hartelijk dank! We proberen dit zo snel mogelijk op te lossen.

Deze week werken de kleuters van KF en KG met behulp van echte kunstenaars van de organisatie Kunst in zicht en c-mine rond de kunstwerken van Erwin Wurm. Ze maken kennis met zijn beeldende kunst en scherpen ook hun eigen creativiteit aan. Voor de ouders en grootouders van deze kinderen is er een toonmomentje op vrijdagnamiddag om kwart voor 3. Maar als je er meer van wil weten kan je doorklikken naar hier voor meer info. Zeker doen!

Op 26 november is er een pedagogische studiedag voor de leerkrachten van Mater Dei. Er is dus die dag geen school voor de leerlingen en kleuters. De kinderen kunnen wel, mits inschrijven ten laatste op 25 november, terecht in de opvang.

Misschien hoorden jullie al van het M-decreet en de veranderingen die dit  gaat meebrengen voor de basisscholen van het gewoon en buitengewoon onderwijs. Sommige ouders vragen zich af of het buitengewoon onderwijs gaat verdwijnen, anderen willen weten of elke kind met een handicap nu naar het gewoon onderwijs kan enz. Indien u over al deze zaken meer info wil  kan u  hier klikken.