Basisschool Materdei-Genk

Grotestraat 25 - 3600 Genk - 089 / 36 35 33

Misschien hoorden jullie al van het M-decreet en de veranderingen die dit  gaat meebrengen voor de basisscholen van het gewoon en buitengewoon onderwijs. Sommige ouders vragen zich af of het buitengewoon onderwijs gaat verdwijnen, anderen willen weten of elke kind met een handicap nu naar het gewoon onderwijs kan enz. Indien u over al deze zaken meer info wil  kan u  hier klikken.

Niet vergeten : de zitdag studietoelagen op onze school gaat door op donderdag 9 oktober van half 2 tot half 4 in de computerklas. Let op , indien u van deze ondersteuning gebruik wil maken moet u uw identiteitskaart meebrengen want we doen een digitale aangifte. Heel belangrijk is dus ook dat u uw pincode van uw identiteitskaart kent. Verder natuurlijk ook uw rekeningnummer. Indien er in het gezin ook kinderen zijn die in een middelbare school zitten, heeft u ook naam en adres van die school nodig en de gevolgde studierichting.

Op vrijdag 17 oktober organiseert de ouderraad van Mater Dei een kienavond. Kom gezellig kaienen met familie of vrienden , beleef een leuke avond, win toffe prijzen en geef op die manier onze ouderraad een duwtje in de rug; zo kunnen zij op hun beurt weer zorgen voor leuke projecten voor onze kinderen! Hartelijk welkom!

Niet vergeten : op woensdag 8 oktober is er voor de leerkrachten een pedagogische studiedag, de leerlingen hebben dan een dagje vrij!

Onze kleuters kunnen dit jaar hun boterhammetjes opeten aan spikspinternieuwe stoeltjes en tafeltjes. ( Er staan al foto's van op onze  facebookpagina  https://www.facebook.com/basisschoolmaterdei).Zoals jullie al via een briefje van uw kind vernomen, verkopen we de oude tafeltjes en stoeltjes . Als u één of meer van de oude stoeltjes of een tafeltje wil, kan u komen kijken in de eetzaal woensdagvoormiddag 10 september of vrijdagnamiddag 12 september van 14.45 tot 15.45.