Basisschool Materdei-Genk

Grotestraat 25 - 3600 Genk - 089 / 36 35 33

Vandaag, maandag 20 maart, vertrokken onze zesdeklassers richting Blankenberge voor een week sport- en zeeklassen. Je kan hun belevenissen volgen op onze facebookpagina en ook op deze site vind je regelmatig wat nieuws .Kijk in het linkermenu onder het kopje zeeklassen voor de info, voor de foto's neem je een kijkje in het menu bij foto's.

niet vergeten, op woensdag 8 februari staat onze volgende pedagogische studiedag gepland. De leerlingen en kleuters van Mater Dei hebben dan geen school. Inschrijven voor de opvang kan via de brief die de kinderen meekrijgen of telefonisch op het secretariaat.

Toen vorige week de sneeuw even bleef liggen, trokken de kleuters van juf Silvia snel naar buiten om te genieten van de winterse neerslag. Dat het prettig was, kan je zien op de foto's , klik in het linkermenu op foto's en kies kleuterschool.

Vergeet niet regelmatig een kijkje te nemen bij de foto's, er verschijnen er geregeld nieuwe!

Er was eens een gemene heks. Ze kon heel goed toveren. Dat kwam omdat ze een boek met toverformules had.Op een dag kwam ze iets te weten…De jager was verliefd op haar. Dat wou de gemene heks niet. Ze toverde hem om in een brandweerman.Iedere dag toverde de gemene heks dingen.De mooie bloemetjes toverde ze om in vieze stinkbloemen.Alle dieren in het woud toverde ze om in slijmerige kikkers.Als je geluk had werd je een harige spin.Maar op een dag ging er iets mis met het boek vol toverformules.Haar ketel vloog in brand en het boek vatte ook vuur.‘Help, help!’ riep ze uit.Ze kreeg de brand niet geblust.Gelukkig hoorde de brandweerman haar. Hij bluste snel het vuur.De gemene heks was dolblij en stiekem werd ze verliefd op hem.De brandweerman gaf haar een zoen en van gemene heks werd ze een lieve heks.Ze besloten om samen te trouwen en vanaf die dag toverde de heks alleen maar leuke dingen.